Hoppa till innehåll kalmar länstrafik logotype Sök
Linje 601 mot Hanemåla. Två resenärer kliver av fordonet i Kungshall.

Närtrafik i Nybro

I Nybro tätort finns Närtrafiklinje 601 och 602.

Linje 601 och 602 är både Närtrafik och linjelagda busslinjer. Det betyder att du kan resa med linje 601 och 602 på två sätt:

  1. Stiga av och på längs linjesträckningen. Antingen vid en hållplats som trafikeras av linjen eller så kan du vinka till dig bussen mellan hållplatserna så kommer föraren stanna i närheten där det är trafiksäkert.
  2. Boka din resa senast 1 timme i förväg och bli upphämtad på valfri plats inom Närtrafikområdet. Närtrafikområdet står angivet på tidtabellen till linjerna 601 och 602. Klicka här för att se tidtabellerna.

Linje 601 och 602 går efter en bestämd tidtabell men med luckor mellan tiderna, för att de ska ha tid att hämta upp resenärer som beställt sin resa.

Beställ resor

Ring till vår kundtjänst på 010 – 21 21 000 för att beställa din resa. Öppettider till kundtjänst är måndag-fredag kl. 07:00-18:00. Det går tidigast att boka din resa en vecka före avresa.

  • Resor på vardagar: Boka din resa senast 1 timme innan avgång.
  • Resor under helg: Boka din resa senast kl. 18:00 sista helgfria vardag före helg.

Du kan beställa obegränsat antal resor.

Var kan jag hoppa på?

  • Vid beställning av resa kan du bli hämtad vid en bestämd mötesplats, till exempel din bostad, om du befinner dig i ett Närtrafikområde. 
  • Du kan se närtrafiksområden i tidtabellen, klicka här för att se tidtabellen för linje 601 och 602.
  • Du kan stiga på vid hållplatserna som vanlig linjetrafik. Med 601 och 602 kan du även vinka till dig bussen längs vägen, på ställen där det inte finns någon hållplats. För att kunna gå på utanför en hållplats så vinkar du till dig bussen, föraren kommer stanna så nära som möjligt där det är trafiksäkert.

Frågor och svar