Hoppa till innehåll kalmar länstrafik logotype Sök

Närtrafik i Kalmar

I Kalmar tätort finns Närtrafiklinje 421.

Linje 421 blir linje 411

Den 25 februari görs förändringar på vissa stadslinjer i Kalmar. Detta innebär bland annat att linje 421 får ett nytt linjenummer och görs om.

Det innebär att Närtrafikslinjen görs om till en vanlig stadsbusslinje och därmed upphör Närtrafiken i Kalmar stad. Det innebär, från 25 februari kan du inte längre:

  • boka resa med linje 421
  • bli upphämtad på andra platser längs linjedragningen
  • bli upphämtad inom närtrafiksområden

Närtrafiken

Linje 421 är både Närtrafik och en linjelagd busslinje. Det betyder att du kan resa med linje 421 på två sätt:

  1. Stiga av och på längs linjesträckningen. Antingen vid en hållplats som trafikeras av linjen eller så kan du vinka till dig bussen mellan hållplatserna så kommer föraren stanna i närheten där det är trafiksäkert.
  2. Boka din resa senast 1 timme i förväg och bli upphämtad på valfri plats inom Närtrafikområdet. Närtrafikområdet står angivet på tidtabellen till linje 421.

Linje 421 går efter en bestämd tidtabell men med generösa luckor mellan tiderna, för att de ska ha tid att hämta upp resenärer som beställt sin resa.

Beställ resor

Ring till vår kundtjänst på 010 – 21 21 000 för att beställa din resa. Öppettider till kundtjänst är måndag-fredag kl. 07:00-18:00. Det går tidigast att boka din resa en vecka före avresa.

  • Resor på vardagar: Boka din resa senast 1 timme innan avgång.
  • Resor under helg: Boka din resa senast kl. 18:00 sista helgfria vardag före helg.

Du kan beställa obegränsat antal resor.

Var kan jag hoppa på?

  • Vid beställning av resa kan du bli hämtad vid en bestämd mötesplats, till exempel din bostad, om du befinner dig i ett Närtrafikområde. Du kan se närtrafiksområden i tidtabellen, klicka här för att se tidtabellen för linje 421.
  • Du kan stiga på vid hållplatserna som vanlig linjetrafik. Med 421 kan du även vinka till dig bussen längs vägen, på ställen där det inte finns någon hållplats. För att kunna gå på utanför en hållplats så vinkar du till dig bussen, föraren kommer stanna så nära som möjligt där det är trafiksäkert.

Frågor och svar