Hoppa till innehåll kalmar länstrafik logotype Sök

Närtrafik

Närtrafiken finns till för att erbjuda kollektivtrafik på platser som saknar linjetrafik. Närtrafiken är även en form av stadstrafik i vissa städer i länet.

Närtrafik till service och annan kollektivtrafik

Närtrafiken finns till för att:

  1. Erbjuda resor till och från samhällsservice så som handel, bank m.m.
  2. Erbjuda resmöjlighet till annan kollektivtrafik så att du kan resa vidare med linjelagd buss och tåg inom länet samt till andra delar av landet.
  3. Erbjuda Sjukresor till planerad vård och behandling.

Här finns Närtrafiken

Närtrafiken finns i hela Kalmar län, främst på landsbygden för att erbjuda kollektivtrafik på platser som saknar linjelagd kollektivtrafiktrafik. Närtrafik finns även i vissa städer i länet:

Alla resor måste förbokas

Närtrafiken är en speciell kollektivtrafik då alla resor måste bokas i förväg. Om ingen bokat en resa så kommer inte bussen att köra turen. All Närtrafik går utefter en tidtabell som du kan hitta genom att klicka här eller genom att söka efter resan i vår app Kalmar länstrafik.

Så här beställer du din resa

Alla resor bokas över telefon via Kalmar länstrafiks kundtjänst 010-35 75 000, öppettider:

  • måndag-fredag kl. 07:00-18:00
  • lördag, sön- och helgdag kl. 08:00-17:00.

Resor med Närtrafik måste förbokas annars kommer inte turen att köras.

Resor på vardagar

Landsbygd: Boka din resa senast 2 timmar innan avgång.

Närtrafik i stadstrafik (Kalmar, Nybro, Oskarshamn, Vimmerby, Västervik): Boka din resa senast 1 timme innan avresa.

Resor på helger

Resor som sker på helg måste bokas senast kl. 18:00 sista helgfria vardag före helg. Gäller för samtlig Närtrafik på landsbygd och i städer.

Exempel - du vill resa på en söndag. Resan måste bokas senast på fredag kl. 18:00. Undantag kan förekomma beroende på storhelger och röda dagar.

Grupper och tillgänglighet

I Närtrafiken finns begränsning i antal passagerare, gruppbokning görs därför i mån av plats där maximalt 4 personer kan bokas samtidigt. Detta innebär att vi inte kan garantera grupper och större resesällskap att kunna åka med Närtrafiken.

På många platser i länet samkörs Närtrafiken med andra resor, exempelvis färdtjänst eller sjukresor. Det innebär bland annat att andra resenärer redan kan vara inbokade på tiden. I Närtrafiken används oftast mindre fordon vilket gör att vi aldrig kan garantera plats för fler än 4 resande i en grupp. Klicka här för att läsa mer om tillgängligheten i våra fordonen.

Biljetter

Priserna för Närtrafiken är samma som för bussar och tåg i linjetrafik, klicka här för att se samtliga biljettpriser inom Kalmar län.

Här kan du köpa biljetter för resa med Närtrafiken:

Frågor och svar