Hoppa till innehåll kalmar länstrafik logotype

Arbeta i kollektivtrafiken

Kollektivtrafiken är viktig och en stor del av vardagen för många människor. Syftet med kollektivtrafiken är att göra samhället tillgängligt genom att skapa möjligheter att resa till och från arbete, utbildning, fritidsaktiviteter, sjukvård och service. Utan bussarna, tågen, fordonen och alla som jobbar med kollektivtrafiken så stannar stora delar av samhället.

Kollektivtrafiken är inte mycket utan förare, lokförare och tågvärdar. Inom några år väntas många personer inom dessa yrkesgrupper att gå i pension vilket gör att det väntas bli brist på personer som kan köra fordonen eller hjälpa resenärerna ombord. Att arbeta inom kollektivtrafiken är ett givande jobb som verkligen gör skillnad och där du är en del i en helhet som får samhället att rulla.

Nedan finns mer information om 4 viktiga yrken inom kollektivtrafiken där utsikten är god för att kunna få ett jobb. Det finns dessutom en stor efterfrågan på kompetent personal inom dessa yrkeskategorier i närtid och framtiden.

Kalmar länstrafik upphandlar kollektivtrafik. Förare, lokförare och ombordpersonal är anställda på trafikföretagen som kör fordonen på uppdrag av Kalmar länstrafik.