Hoppa till innehåll kalmar länstrafik logotype Sök

Digitalt möte med handläggare

Via ett digitalt möte kan du chatta eller prata med en handläggare för färdtjänst och riksfärdtjänst. Nedan kan du boka tid samt läsa mer om hur det fungerar.

Via ett digitalt möte kan du få svar på frågor gällande färdtjänst och riksfärdtjänst, information om hur du ansöker om ett tillstånd, hur handläggningen går till med mera.

Bokning av digitala möten kan ske som tidigast nästkommande vardag. 

 

Säkerhet och hantering av uppgifter

Du behöver uppge ditt mobilnummer och/eller e-postadress för att få en bekräftelse och påminnelser inför ditt möte. Genom att ange mobilnummer och/eller e-postadress ger du ditt medgivande till att vi kan skicka information om mötet.

Av- eller omboka tid

Du kan avboka mötet på två sätt:

  1. Du kan av- eller omboka mötestiden via en länk i bokningsbekräftelsen som du fick ut på sms eller mejl.
  2. Om du inte har tillgång till bokningsbekräftelsen kan du ringa till våra handläggare för att avboka mötet. Telefon 010 - 21 21 021, öppettider helgfria dagar mellan klockan 08:00-10:00.

Identifiering med BankID samt ombud för barn eller närstående

Om mötet övergår från allmän information till att röra enskilt ärende/ansökan kommer du att bli ombedd att identifiera dig via BankID för att mötet ska kunna fortsätta.

  • För dig med barn under 13 år är det målsman eller ombud som vid behov identifierar sig med BankID.
  • I övrigt är det du själv som enskild som kan bli ombedd att identifiera dig med BankID.

Att tänka på inför ett digitalt möte

Du behöver ha tillgång till en dator, mobil eller surfplatta med internetuppkoppling samt BankID. Enheten behöver ha en fungerande kamera och mikrofon.

Innan samtalet kan du göra ett test via bredbandskollen så att du vet att du har bra uppkoppling. Du behöver minst 5Mbit/sekund, men helst 10Mbit/sekund eller mer för optimal kvalitet.

Digitalt möte med möteskod

Ibland kan ett möte bokas spontant via telefonkontakt. Du kommer då under telefonsamtalet få en möteskod som gör att du kan ansluta till ett digitalt möte direkt via denna sida, se nedan.

Om du har fått en möteskod, ange den nedan för att ansluta till det digitala mötet.