Hoppa till innehåll kalmar länstrafik logotype Sök
Bordstelefon och ett finger som knappar in telefonnummer.

Vi har bytt telefonnummer

Den 11 mars bytte Kalmar länstrafik och hela Region Kalmar län telefonnummer. Under en övergångsperiod kommer gamla och nya nummer fungera samtidigt. Här kan du läsa mer om bytet.

Nya telefonnummer

Våra nya nummer började fungera den 11 mars 2024. Det innebär att du från det datumet ska ringa dessa nummer när du vill komma i kontakt med oss. Men om du råkar ringa till våra gamla nummer så behöver du inte oroa dig, samtalen kommer till en början kopplas till våra nya nummer.

Telefonnummer

Kundtjänst linjetrafik

010-35 75 000

Kundtjänst och bokning av serviceresor

010-35 75 050

Vad händer om jag ringer ett gammalt nummer?

Under en övergångsperiod kommer både gamla och nya nummer fungera. Om du ringer ett gammalt nummer under övergångsperioden så kommer ett röstmeddelande informera om nummerbytet. Efter meddelandet kommer du i vissa fall kopplas till det nya numret och i andra fall blir du uppmanad att ringa till det nya numret.

Varför byter ni telefonnummer?

2016 gjorde Kalmar läns myndigheter, Region Kalmar län och elva kommuner, en gemensam upphandling av telefoni- och datakomtjänster. Detta för att bättre kunna samarbeta och för att säkerställa att samtliga har ett mer robust telefonsystem.

För att kunna samarbeta kring telefonin krävs att samtliga aktörer byter telefonnummer. Region Kalmar län och Kalmar länstrafik är nu sist ut med att byta telefonnummer.

Byte av skyltar och trycksaker med gammalt nummer

Runt om i länet finns ett stort antal hållplatsskyltar, tidtabeller, affischer, informationsmaterial med mera som behöver bytas ut. Det kommer därför ta ett tag för oss att byta ut och uppdatera informationen på alla ställen.

Målet är att så mycket som möjligt kommer att bytas ut under år 2024. Det kommer vara möjligt att ringa våra gamla nummer under hela år 2024 där du antingen kommer kopplas automatiskt eller bli uppmanad att ringa vårt nya nummer.