Stora störningar på Färdtjänst och Närtrafik

Just nu kan vi inte ta emot några bokningar inom Färdtjänst och Närtrafik i hela Kalmar län på grund av fordonbrist.

Hoppa till innehåll kalmar länstrafik logotype Sök

Hitta på sidan

Hitta på sidan

Kalmar länstrafik satsar på fler digitala möten

Nu är det möjligt att chatta eller prata digitalt med Kalmar länstrafiks handläggare för färdtjänst och riksfärdtjänst på kalmarlanstrafik.se. Satsningen görs efter önskemål från invånarna och för att öka tillgängligheten.

Via ett digitalt möte kan du exempelvis få svar på frågor om färdtjänst, riksfärdtjänst, ansökan om tillstånd och handläggning. Digitala möten blir ett komplement till dagens kontaktvägar med Kalmar länstrafiks handläggare.

  • Vi har tagit till oss önskemål från invånare i länet om att erbjuda fler digitala tjänster. Det är roligt att vi är bland de första i landet med digitala möten kopplat till färdtjänst och riksfärdtjänst. Digitala möten är något som kommer öka Kalmar länstrafiks tillgänglighet mot invånarna i Kalmar län. Tjänsten är ett bra komplement till möjligheten att ansöka om tillstånd via 1177.se, säger Lars Lindahl kanslichef på Kalmar länstrafik.

Mötet bokas via en kalender på kalmarlanstrafik.se och en bekräftelse på bokningen går ut via sms och mejl.

När det är dags för mötet så ansluter personen till mötet genom att klicka på en länk i sms:et eller mejlet. Mötet äger sedan rum direkt på kalmarlanstrafik.se i form av en chatt eller videosamtal. Användaren behöver inte installera något särskilt program för att delta på mötet.

  • Med tjänsten hoppas vi kunna minska på trycket i våra telefonköer samtidigt som vi ger invånarna i länet en känsla av frihet att själva kunna välja var, när och hur de vill kontakta oss, säger Ann-Sofie Hjelmberg Turesson, 1:a linjens chef för färdtjänst och riksfärdtjänst.

Ansök om tillstånd för färdtjänst och riksfärdtjänst på 1177.se

Via 1177.se är det möjligt att ansöka om tillstånd för färdtjänst och riksfärdtjänst (länk). Ansökan skickas in genom att personen loggar in med e-legitimation på 1177.se och fyller i en digital ansökningsblankett. När ansökan är inskickad kommer handläggare på Kalmar länstrafik utreda och fatta beslut.

En ansökan via 1177.se kan göras när som helst på dygnet vilket är både smidigt och bättre anpassat till dem som inte har tid eller möjlighet att ringa till Kalmar länstrafik.

Ansök om tillstånd utan digitala tjänster

Den som inte kan eller som inte vill använda digitala tjänster kan ringa Kalmar länstrafiks handläggare för att få en ansökningsblankett hemskickad. Handläggare nås på telefonnummer 010-35 75 050, alla helgfria dagar mellan klockan 08:00-10:00.