Hoppa till innehåll kalmar länstrafik logotype Sök
Pojke på tåg som kollar ut genom tågfönstret

Barn och ungdomar

Våra resenärer är viktiga för oss, särskilt de allra yngsta. Välkommen ombord till hela familjen!

Barn och ungdomar upp till 19 år kan köpa rabatterade biljetter för resor med Kalmar länstrafik. Rabatten är 40 procent jämfört med vuxenpris och finns på dessa biljetter:

Barn 0-6 år

Barn under sju år reser utan kostnad tillsammans med betalande medresenär som har en giltig enkelbiljett, 24-timmarsbiljett, flexbiljett eller periodbiljett (30-dagarsbiljett, 365-dagarsbiljett, seniorbiljett, Fritidsbiljett, Sommarbiljett). Barn under 7 år får inte resa kostnadsfritt med resenär som har en skolbiljett.

Undantag

  • SJ-tåg mellan Kalmar - Emmaboda: 2 barn under sju år får resa med betalande resenär (ej resenär med skolbiljett eller tjänstebiljett).

Fritidsbiljett för ungdomar

Fritidsbiljetten är en specialbiljett för ungdomar till och med 19 år. Biljetten är giltig för resor inom hela Kalmar län och är giltig under vår- eller höstterminen. Klicka här för att läsa mer om Fritidsbiljetten.

Barnvagn ombord

Alla våra bussar och tåg är anpassade för att du ska kunna ha med dig barnvagn ombord. Däremot kan vi inte garantera plats då utrymmet också kan nyttjas av rollator eller rullstol. Ingen kundkategori har företräde gentemot annan. För barnvagn som används för transport av barn tas ingen extra avgift ut.

Barnstolar

På många av våra landsbygdsbussar finns barnstolar som enkelt fälls ut genom att fälla befintligt säte. Passar barn mellan 1-4 år upp till 18 kilo. Be gärna föraren om hjälp!

Barnstol i en regionbuss

Barnstolar finns på följande busslinjer: 101, 121, 160, 161, 310 och 325.

Barnstolar finns på merparten av följande linjer, undantag kan förekomma: 35, 105, 131 och 155.