Bosse visar upp det nya resekortet

Nytt resekort

Ett resekort kan användas för att resa med Kalmar länstrafik. På ett resekort kan du placera biljetter och använda kundkassan.

Hur får jag tag på ett resekort

Det finns tre sätt att få tag på ett resekort:

  1. I samband med köp av en biljett på Mitt konto. När du köper en biljett på Mitt konto kan du välja att få ett resekort hemskickat. 
  2. Via Kalmar länstrafiks kundcenter och återförsäljare. Här kan du hitta var kundcenter och återförsäljare finns.
  3. Genom att ringa till Kalmar länstrafiks kundtjänst kan du köpa 30-dagarsbiljett, Seniorbiljett eller Fritidsbiljett som sedan skickas hem till dig, 010 – 21 21 000. Biljetten placeras på ett nytt resekort.

Funktioner i resekortet

Du kan själv adminstrera och placera biljetter på resekortet via Mitt konto. Det är även möjligt att omköpa biljetter som är placerade på ett resekort via biljettautomaterna.

Du som inte vill eller kan använda Mitt konto kan få hjälp med att köpa och ladda biljetter på ett resekort via Kalmar länstrafiks kundcenter och återförsäljare.

Blippa resekortet ombord

Resekortet ska blippas i biljettläsaren vid ombordstigning. Detta kan göras först när framdörrarna på de stora bussarna (2 dörrar eller fler öppnas), undantag är stadsbussarna i Kalmar.

Blippa vid mittdörren på stadsbussarna i Kalmar Oskarshamn och Västervik

På stadsbussarna i Kalmar, Oskarshamn och Västervik har biljettläsare installerats vid mittdörren. Det innebär att det nya resekortet ska blippas vid ombordstigning. På biljettläsaren kommer det sitta information som visar vilka biljetter och kort som ska blippas.

Inspektionskvitto ombord på tåg med nytt resekort

När du reser med våra tåg, Öresundståg, Krösatåg & Kustpilen, krävs ett utskrivet inspektionskvitto. Inspektionskvittot kan du på egenhand skriva ut i våra nya biljettautomater eller så kan du få det utskrivet via återförsäljare.

Inspektionskvitto måste även medtagas på SJ-tåg inom Kalmar län.

Frågor och svar om det nya resekortet

Uppdaterad 3 maj 2021