Hoppa till innehåll kalmar länstrafik logotype Sök
Bosse visar upp ett resekortet

Resekort

Ett resekort kan användas för att resa med Kalmar länstrafik. På ett resekort kan du placera biljetter och använda kundkassan.

Hur får jag tag på ett resekort

Det finns två sätt att få tag på ett resekort:

  1. Via Kalmar länstrafiks kundcenter och återförsäljare. Här kan du hitta var kundcenter och återförsäljare finns.
  2. Genom att ringa till Kalmar länstrafiks kundtjänst på telefon 010-35 75 000, kan du köpa 30-dagarsbiljett, Seniorbiljett och Fritidsbiljett som sedan skickas hem till dig.

Pris på resekort

Resekorten kostar 30 kr per styck.

  • Pris för resekort gäller i samband med köp av biljett och om du vill beställa eller hämta ut ett nytt resekort utan att köpa biljett.

Funktioner i resekortet

Du kan själv administrera och placera biljetter på resekortet via Mitt konto. Det är även möjligt att omköpa biljetter som är placerade på ett resekort via biljettautomaterna.

Du som inte vill eller kan använda Mitt konto kan få hjälp med att köpa och ladda biljetter på ett resekort via Kalmar länstrafiks kundcenter och återförsäljare.

Blippa resekortet ombord

Resekortet ska blippas i biljettläsaren när du går ombord på bussen. En biljettläsare sitter placerad vid föraren i samtliga bussar i linjetrafiken.

Aktivera resekort - aktivera biljett

Biljetter som är laddade på ett resekort aktiveras automatiskt när du blippar resekortet. Det innebär att oaktiverade biljetter som du använder för första gången aktiveras när du blippar resekortet i biljettläsaren. 

Inspektionskvitto om du reser med Öresundståg och SJ-tåg

När du reser med Öresundståg, SJ eller med Närtrafiken krävs ett utskrivet inspektionskvitto. Inspektionskvittot kan du på egenhand skriva ut i våra biljettautomater eller så kan du få det utskrivet via återförsäljare.

Frågor och svar om resekortet