Nytt resekort

Nytt biljettsystem innebär nya resekort. Senast den 13 oktober behöver du byta till det nya kortet. Nedan kan du läsa hur du gör.

Du som vill använda ett resekort i framtiden behöver byta från ett gammalt kort till ett nytt. De nya korten innehåller nya funktioner för dig som reser med dem.

Nedan finns mer information om viktiga datum samt vilka funktioner och möjligheter som de nya korten ger dig som resenär.

Viktiga datum

13 september

  • Sista dag att köpa biljetter som läggs på ett gammalt resekort. Du kommer till och med den 13 oktober kunna använda det gamla resekortet.
  • Sista dag att köpa 30-dagarsbiljett och Seniorbiljett ombord på Kalmar länstrafiks bussar och tåg. Här kan du köpa dessa biljetter från och med den 14 september: App, Mitt konto, kundcenter och återförsäljare, nya biljettautomater och över telefon från Kalmar länstrafiks kundtjänst.

14 september

  • Från och med den 14 september placeras nya biljetter på ett nytt resekort. Du måste inte ha dina biljetter på ett resekort utan kan välja att ha dina biljetter i vår nya app

13 oktober

  • Sista dag att använda gamla resekort

14 oktober

  • Enbart nya resekort kommer att godkännas vid resa med Kalmar länstrafik. (undantag för 30-dagarsbiljetter och seniorbiljetter med giltigt produktkvitto på ett gammalt resekort)

Nya funktioner med ett nytt resekort

Det nya kortet är laddat med ny teknik som underlättar köp och hantering av biljetter. Du kommer själv kunna köpa biljetter till det nya resekortet genom Kalmar länstrafiks nya e-handel ”Mitt konto” samt i en biljettautomat. Det innebär att du själv kan köpa en biljett som kan placeras på resekortet.

Du som inte vill eller kan använda Mitt konto kommer fortsatt kunna få hjälp med att köpa och ladda biljetter på ett resekort via Kalmar länstrafiks kundcenter och återförsäljare.

Blippa nytt resekort

Det nya resekortet ska blippas i biljettläsaren vid ombordstigning. Detta kan göras först när framdörrarna på de stora bussarna (2 dörrar eller fler öppnas), undantag är stadsbussarna i Kalmar.

Blippa vid mittdörren på stadsbussarna i Kalmar

På stadsbussarna i Kalmar har biljettläsare installerats vid mittdörren. Det innebär att det nya resekortet ska blippas vid ombordstigning. På biljettläsaren kommer det sitta information som visar vilka biljetter och kort som ska blippas.

Frågor och svar om det nya resekortet

Uppdaterad 4 september 2020