Närtrafik

Närtrafik är ett komplement till övriga bussar och tåg och trafikerar i huvudsak bara om du förbokat din resa.

Närtrafiken körs huvudsakligen på landsbygden när du i förväg beställt din resa i vår app eller hos kundtjänst. 

Vi bygger för framtiden

Under hösten och vintern kommer vi på Kalmar länstrafik arbeta med att förbättra och uppgradera våra system. Arbetet görs för att kunna erbjuda er, våra resenärer, en förbättrad service i framtiden. Med start den 7 oktober ändrar vi bokningstiderna för resor med Närtrafiken.

Bokning för resor med Närtrafiken från den 7 oktober till den 31 mars:

  • Resor på vardagar: Boka din resa senast dagen innan kl. 18:00. Bokning av resor på vardag efter helg måste göras senast sista helgdag kl. 17:00 (exempelvis bokning senast söndag kl. 17:00 för avresa måndag).
  • Resor under helg: Boka din resa senast kl. 18:00 sista helgfria vardagen före helg.

För att säkerställa att systemen fungerar som de ska kommer de tillfälliga bokningstiderna gälla fram till den 31 mars 2020. Detta för att kunna erbjuda en bättre service i framtiden. Från och med den 1 april återgår bokningstiderna till det normala

Under tiden som arbetet pågår kan det vissa dagar vara något längre kötider på telefon.

Vi hoppas att ni har förståelse för detta och vi ber om ursäkt för besvären.

Så här beställer du din resa

Enklast beställer du din resa i vår app. Alternativt ring till vår kundtjänst på 010 – 21 21 000 för att beställa din resa. Ring oss under våra öppettider: måndag-fredag 07.00-18.00 och helg 08.00-17.00. Det går tidigast att boka din resa en vecka före avresa.

  • Resor på vardagar: Boka din resa senast dagen innan kl. 18:00. Bokning av resor på vardag efter helg måste göras senast sista helgdag kl. 17:00.
  • Resor under helg: Boka din resa senast kl. 18:00 sista helgfria vardagen före helg.

Kontantfritt i närtrafiken sedan den 1 januari 2020

Sedan den 1 januari 2020 är närtrafiken kontantfri. Du kan köpa biljetter för resor i närtrafiken i vår app. Du kan även betala för resor med 30-dagarsbiljett, reskassa och betalkort ombord.

Grupper och tillgänglighet

Närtrafiken har en begränsning i antal passagerare. Därmed görs resebokning i mån av plats. Detta innebär att vi inte kan garantera grupper och större resesällskap att kunna åka med Närtrafiken.

En form av stadstrafik

I Kalmar, Västervik, Oskarshamn, Nybro och Vimmerby fungerar Närtrafiken även som en variant på stadstrafik.
 

Frågor och svar

Uppdaterad 12 februari 2019