Stora störningar på Färdtjänst och Närtrafik

Just nu kan vi inte ta emot några bokningar inom Färdtjänst och Närtrafik i hela Kalmar län på grund av fordonbrist.

Hoppa till innehåll kalmar länstrafik logotype Sök

Hitta på sidan

Hitta på sidan
Kalmar länstrafiks logga

Större störningar att vänta under tisdagen

50 fordon togs ur drift sedan en gasbehållare exploderat i en minibuss. Något som fick stor påverkan på bland annat färdtjänst, sjukresor och viss skolskjuts under måndagen. Nu väntas ännu större störningar i trafiken under tisdagen.

Efter explosionen i en minibuss i söndags togs 50 minibussar, som Kalmar länstrafik hyr in av flera olika trafikföretag, ur trafik. Det har fått till följd att det har blivit stor påverkan på exempelvis närtrafik, färdtjänst och sjukresor.

I sitt arbete med att lösa resor till resenärer jobbar Kalmar länstrafik efter en prioriteringsordning där sjukresor, dialyspatienter, akuta färdtjänstresor och skolskjuts till anpassad skolgång går först.

Läget inför tisdagen är oförändrad men risken finns att störningarna i trafiken blir ännu större och dessutom väntas fler kommuner att påverkas. Störningarna väntas nu fortgå resten av veckan.

– Kalmar länstrafik arbetar intensivt för att reda ut vad som har orsakat händelsen. Vi vill också tacka kunder, resenärer och trafikföretag för att de har varit behjälpliga i denna situation, säger Mattias Ask, trafikdirektör, på Kalmar länstrafik.

kontakt

Presskontakt

Mattias Ask, trafikdirektör.

Kontakt sker genom kommunikatör Faton Pasho 010-35 75 075.